Великденска флотилия в Саронически Залив

7
Запитване
  Крайна цена
 • 369€
 • 332€

HARMONY 47 (MARINA)

Harmony 47 на Ponchin Yachts е яхта отличаваща се с класическа линия, съчетана с чудесно балансиран корпус и предлагаща сериозни ветроходни възможности в атрактивна форма. Интериорът е с модерен дизайн и същевременно изключително практичен

Перфектен high performance круизър в търсене на поредния фантастичен залив в сините води на Гърция!

 

 

Общи характеристики  
Брой каюти 4
Брой легла 8 + 2
Баня / WC 2
Производство 2006

 

Екипировка  
Ветрила Full batten Main Sail, Genoa Furling
Инструменти Автопилот, GPS Chartplotter, Компас, Tridata, VHF
Безопасност Сигнални ракети, пожарогасител, аптечка, спасителен сал, буй, жилетки
Палуба Бимини, душ на кърмата, електрически windlass, spray hood
Интериор Система за отопление на вода
Забавление Говорители в кокпита, Radio / CD
Други Котва, Bow Thruster, възглавници за кокпита, динги с извънбордови мотор, електрическа помпа, пилот и карти, възглавници, одеала и чаршафи

 

 

 

 

Ден 1 – плаване от Марина Алимос до Пердика, Остров Егина

 

Началната ни точка – Марина Алимос е едно от най-големите яхтени пристанища в Гърция. То е лесно достъпно чрез мрежата на обществения транспорт; трамваи, автобуси и таксита, а гарите са на пешеходно разстояние от яхтеното пристанище. Можете да организираме транспорт за Вас от летището до пристанището срещу допълнително заплащане.

Ден 1 – 27. април / събота – Алимос Марина – пристанище Пердика

9:00 ч. – Среща в Марина Алимос, Атина, в нашия офис по всяко време от 9 часа нататък. Ще се запознаете с нашите капитани и вашият екипаж.

14:00 ч. – Краен час на пристигане. Моля, не закъснявайте, за да можем да отплаваме всички заедно.

Препоръчваме ви да напазарувате предварително всичко от което може да се нуждаете за вашето пътуване. Ако пък сте пропуснали нещо, винаги може да си го добавите на следващото пристанище.

18:00 ч. – Планирано отплаване от Марина Алимос.

21:00 ч. – Пристигане в пристанище Пердика на красивия остров Егина.

 

Каним ви на вълнуваща вечер, в която ще посрещнем православния Великден

Присъединете се към нас на традиционна гръцка великденска вечеря, където ще сервираме специалитетът Магирица – вкусна гръцка великденска супа, приготвена от агнешко месо. Насладете се на грандиозните фойерверки в полунощ, когато ще приветстваме Великден.

 

Ден 2 - Перидика, остров Егина

 

Разположен на югозападния бряг на красивия остров Егина, това ще бъде първата спирка в пътуването ни около Сароническия залив.

 

Ден 2 - 28. април / неделя – Пристанище Пердика

12:00 ч. – Ще се съберем на капитанска, за да уточним състезанието и маршрута, по който ще плаваме.

 

По обяд ще се забавляваме с традиционен гръцки танц за Великденския празник.

Прекарайте деня си разпускайки на този прекрасен остров, плувайте в невероятно сините води, разходете се из живописните улици и разгледайте забележителностите.

 

 

Ден 3 - плаване от Перидика до остров Хидра

 

Хидра ще Ви очарова с красивите си неокласически къщи, които придават неподправеният гръцки вкус. Известен със забраната си за автомобили, той може да бъде обиколен пеша или дори от магаре.

 

Ден 30 - 29. април / понеделник – Пердика до Хидра

8:30 до 9:30 ч. – Ще се съберем за ежедневната ни капитанска среща.

10:00 ч. – Първото ни състезание започва! Разстоянието от Пердика до островите Циливиния (Келевини) ще бъде около 20 морски мили (ММ).

 

Финалът ни ще бъде на остров Циливини или заливът Мандраки (Хидра), където заслужено ще скочим в кристалните води, да поплуваме (местоположението на финалната ни линия ще зависи от вятъра и времето).

 

Отпуснете ( се и се насладете на приказния залез на остров Хидра с коктейл в ръка. За вечеря ще се срещнем в очарователен традиционен гръцки ресторант. А с тези, които имат енергия след това, можем да продължим с питие и музика в The Pirate Bar.

 

Ден 4 - остров Хидра до остров Докос

 

Уникалното очарование на остров Докос се крие в скалистите му плажове. Населяван е единствено от местните монаси и овчари.

 

Ден 4 - 30. април / вторник – Хидра – Докос

10:00 ч. – капитанска среща.

 

Тъй като вечерта няма сме в непосредствена близост до магазини и ресторанти, Ви съветваме да напазарувате сутринта в магазините за хранителни стоки, да подготвите лодките си и да заредите с вода.

 

Щом сме готови, ще отплаваме към остров Докос.

При пристигането си в Докос ще организираме на барбекю на плажа и ще се наслаждаваме на топлото гръцко слънце. Очаквайте следобед забавни състезания, плуване, гмуркане и професионални уроци по ветроходство с нашите уважаеми инструктори Сокол Шеху и Фиори Доби. Ако желаете, имате възможност да получите ветроходен лиценз през тази седмица (моля информирайте ни предварително). Също така ще имате възможност да получите лиценз за гмуркане с акваланг (Scuba diving); часовете за гмуркане трябва да бъдат резервирани според графика, по време на капитанските срещи.

 

Ден 5 - остров Докос до остров Порос

 

Остров Порос е съставен от два острова, които след експлозията на вулкана Метана през 273 г.пр.Хр. Се свързват. Порос в крайна сметка придобива формата на амфитеатър над два красиви хълма, идеални за живописна разходка и разглеждане на забележителности и неокласически сгради.

 

Ден 5 - 1. май / сряда – Докос – Порос

8:30 до 9:30 ч. – капитанска среща.

10:00 ч. – Ще започнем второто ни състезание от Докос до остров Порос с разстояние от около 20 ММ.

17:00 ч. – Финелната линия е залива Монастири на о. Порос, където ще поплуваме, преди да влезем в пристанището.

20:00 ч. – Почивка и вечеря по лодките или на таверна. След като вечерята приключи, всеки, който вярва, че нощта е още млада, е добре дошъл да се присъедини към нас за парти в уникалния Joy Cocktail Bar.

 

Ден 6 - остров Порос до Руският залив

 

Известен с историята си, Руският залив на остров Порос е мястото, където първите руски кораби пристигат, за да помогнат на гръцката революция срещу турците. Плажът на руския залив се намира на 5 километра от град Порос.

 

Ден 6 - 2. май / четвъртък – Порос – Руски залив

9:00 ч. – капитанска среща.

 

Отпуснете се сутринта, докато се разхождате край плажа на залива. Плувайте до насита и се насладете на обяд и вечеря на яхтата на вашата лодка. Ще имате още една възможност за гмуркане с акваланг и изследване на водите.

 

Пригответе спортния си дух, тъй като ще организираме различни състезания. За да подсилим забавлението, към нас ще се присъедини нашата DJ Party Boat и ще ни раздвижи допълнително.

 

Ден 7 - Руски залив до остров Егина и Алимос Марина

 

Стратегическото значение на остров Егина датира от 500 г. пр. Хр. Там се намират развалините на храма на Аполон и Афея. Легендата разказва, че Афея е избягала от моряците край бреговете на Егина и за последен път е видяна за се изкачва по хълма, след което изчезнала. Оттам и името “Aphaea”, което означава, „изчезнал“ на древногръцки.

 

Ден 7 - 4. май / петък – Руски залив – Агия Марина (о. Егина) – Алимос Марина, Атина

 

В последния ден на нашето плаване, ще тръгнем от Руския залив и ще се отправим към залива Агия Марина на остров Егина, за да се насладите на едно окончателно потапяне в морето и слънчевите лъчи. Ще продължим пътуването си до Алимос Марина, Атина.

 

18:00 ч. – Приставане в Алимос Марина – но не се натъжавайте, защото забавлението още не е свършило! Каним ви на сбогуване в Атина, където ще бъдем домакин на церемония по награждаването за регатата и ще празнуваме с много музика и танци, така че не забравяйте да спестите малко енергия за това. След вечеря можете да се оттеглите в лодката си и да прекарате една нощ, за да си починете

 

Ден 8:

 

Ден 8 - 5. май / събота

 

09:00 ч. – Благодарим ви за вашата компания по време на тази невероятна ветроходна седмица!

 

 

Карта

Едно от очарованията на морето е в това, че е непредвидимо. Нашите маршрути гарантират забавления и пълноценно преживяна седмица, но са съобразени и със сигурността и комфорта на всички на борда. Поради тази причина, маршрутът може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

 

 

Едно привлекателно бягство!

Присъединете се към нас за една изключителна ветроходна седмица около прекрасния Саронически залив, където естествената красота на Гърция съперничи на самата Афродита, с кристално чистите си води, дива природа и топло слънчево време.

 

 

Докато плаваме от остров на остров, ще имаме разнообразни забавни занимания за  семейства и компании – от плуване, гмуркане с шнорхел и дори с водолазно оборудване (за лица над 10 години). Пригответе се да се съревновавате в регати и още много вълнуващи състезания. Разгледайте островите и вижте красивата архитектура, култура и природа, които Гърция може да предложи. Прекарайте тази седмица, създавайки нови приятелства сред екипажите, отпуснете се и се насладете на вкусни вечери, барбекю и партита.

 

 

Всеки участник на фестивала “Sailways” ще получи гривна за идентификация. С нея ще получите специални отстъпки и предимства в определени клубове и ресторанти. А за победителите в регатата има уникална награда – наем на безплатна лодка за фестивала следващата година – Sailways 2020.

 

Плаване Цена на човек Свободни места

27 април - 04 май

събота - събота

(369)

332 EUR

5

 

Цената включва:

 • наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • шкипер
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • пристанищни такси
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цената не включва:

 • транспорт от София - Атина - София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • лични разходи

 

В допълнение към наемa на лодката, има такса за участие в размер на 75 EUR на човек, която включва:

 • Оборудване за гмуркане
 • Специално барбекю на плажа Докос
 • Участие във ветроходна регата
 • Ветроходно обучение с двама инструктори - Сокол Шеху и Фиори Доби
 • Прощална на вечеря и церемония по награждаването

 

Информация за плащане и анулации

Плащанията се извършват по банков път като при резервация ще получите допълнителни инструкции от наша страна. В срок до една седмица от резервацията се заплаща капаро 50% от сумата. Остатъкът се заплаща 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от наша страна, ние се задължаваме да върнем 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 70% от стойността на резервацията.
При анулиране на резервация при оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 10% от стойността на резервацията и ако е възможно - 70%, при положение че намерим клиенти за овакантените места.

 

 

Плавания
Вид плаване Уикенди и празници