Перфектният месец за плаване в Южна Гърция

Перфектният месец за плаване в Южна Гърция

Един интересен въпрос, вълнуващ за всеки, който търси перфектната почивка.

С предложенията на Ryan Air от София до Атина започващи от 20 EUR за двупосочен билет, нямаме оправдание да не изпреварим тълпата, да се насладим на започващото лято и да си подарим едно различно приключение.

Плаването извън активния сезон е страхотно поради множество причини (четете надолу, за да разберете повече), но конкретно месец април може да се приеме за НАЙ-ДОБРИЯ месец за цялата година според нашето (скромно) мнение.

 

За тези от вас, които се чудят, имаме 2 думи – НАПРАВЕТЕ ГО!

 

Атмосферата, позитивизмът, вайбът – както искате го наречете – всеки е в СТРАХОТНО настроение. Това не значи, че в останалите месеци всички гледат лошо, но през април сезонът точно започва и това се усеща. То е нещо като духа на пролетта, но в настроението и действията на хората – отварят магазини, таверните се подготвят, гърците излизат от своята зимна почивка и се чувстват ЖИВИ и нетърпеливи за още един летен сезон.

 

Ние наистина обичаме всички месеци – октомври например също е прекрасен месец. Само като се замислим какво е времето през октомври в последните години – то е изключително хубаво (като изключим някоя и друга буря). Подобно на априлските, октомврийските вечери са хладни, но това е едно чудесно разнообразие, сравнено с лятото, когато просто си е горещо през цялото време. Недостатъкът е, че октомври е в края на сезона, магазините затварят, таверните не сервират цялото меню и просто атосферата е тъжна – трябва да чакаме следващото лято...

 

Отклонихме се... – нека говорим за АПРИЛ!

 

5 ПРИЧИНИ ЗАЩО АПРИЛ Е МЕСЕЦЪТ В ЮЖНА ГЪРЦИЯ:

1. Гръцкият Великден – огромен празник с традиционни чествания и трапези навсякъде около нас – в Гърция Великден е по-голям от Коледа!
2. Няма тълпи от хора – празни заливи и марини само за нас – истинска почивка на спокойствие
3. Директни евтини полети от София до Атина – спестявате време от път и сложна логистика и се впускате директно в приключението
4. Страхотно време – Април 2018 беше чудесен месец с дневни температури около и над 30 градуса
5. Идеални условия за ветроходство – защото пътуването на мотор просто не е толкова забавно! Вятърът в тези месеци е леко по-силен от разгара на лятото и това ще ни помогне да се придвижваме като стари моряци.

 

5 ПРИЧИНИ ЗАЩО ДА ПЛАВАМЕ РАНО В СЕЗОНА КАТО ЦЯЛО:

1. Винаги сме добре дошли и всеки се радва да ни види! Ние сме първите, които влизаме в този ресторант от 6 месеца!
2. Районът е сравнително спокоен до средата на юни със сравнително малко лодки около нас.
3. Спестете пари! Извън сезона има наистина изгодни предложения за лодки и плавания – нашите са такива!
4. Полетите също са значително по-евтини.
5. Лятото идва при вас по-рано и докато другите още се чудят какво да правят, вие вече имате първия си тен!

 

За да ви докажем всичко това, сме подготвили едно специално плаване...

Великденска Флотилия в Саронически Залив