Великден на остров Самотраки

8
Запитване
  Цена на пасажер
 • 420€

Ветроходен катамаран Fountaine Pajot Athena 38 (2006)

Любимият ни катамаран, ще бъде наш дом отново на това пролетно плаване.

 • Просторна носова част с мрежа
 • Каюткомпания, оборудвана с мивка, печка, хладилник и сокети за зареждане на устройства
 • Широк кокпит с възможност за пълно затваряне в случай на хладно или дъждовно време
 • 4 двойни каюти и отделни помещения за капитан и помощник

 

 

Характеристика Показател
Брой каюти: 4 + 2
Брой легла: 10
Баня / WC: 2 + външен душ
Производство: 2006 година

 

 

Едно от очарованията на морето е в това, че е непредвидимо. Нашите маршрути гарантират забавления и пълноценно преживяна седмица, но са съобразени със сигурността и комфорта на всички на борда. Поради тази причина, маршрутът може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

 

Ден 1 – Отплавме към 10 часа сутринта от Порто Лагос към о-в Самотраки

 

Очакват ни 36 морски мили или 6-7 часа плаване. Време за ветроходство (за запалените - ще имате възможността да се запознаете с лодката и да научите някои основни термини), забавления и риболов. Привечер се очаква да пристигнем на острова. Посещение на таверна или вечеря на лодката. Свободна програма.

 

 

Ден 2 - Закусваме и отплаваме за обиколка на острова

 

Ще минем покрай южната страна на острова, като ще се наслаждаваме на великолепни гледки и много други морски забавления.След пристигане ще имаме време за свободна програма - разглеждане на забележителностите на пристанищния град и нощувка в пристанището.

Късния следобед ще акостираме в пристанище Камариотиса. Свободна програма.

 

 

Ден 3 - Разходка във вътрешността на острова

 

Трекинг до водопадите или наем на скутер за обиколка на острова.

Вечерта - посещение на таверна. Хапване на ярешко или агнешко по предварителна поръчка - Самотраки се слави в цяла Гърция със своето ярешко месо!

 

 

Ден 4 - Ранно отплаване към Порто Лагос

 

Очаквано приставане - ранния следобед към 13 часа и прибиране към София.

 

 

 

Тази година отново се отправяме към нашия любим Самотраки. Има някаква магия да посрещаш пролетта и особенно Великден на това място, на което ритуалите възхваляващи раждането на живота, са пуснали хилядолетни корени. 

Остров Самотраки е един от най-живописните, планински и изолирани острови в Гърция - едва около 40% от площта му е проходима и обитаема. Това място е преплело в себе си тракийска история, богата планинска растителност, божествени реки и водопади, приказни гори, уютни планински селца, стада от диви кози и море с вкус на Безкрайност. И точно напролет, когато природата тепърва ще се събужда и ще покрие острова във всички нюанси на зеленото, ние Ви каним да се отправим в 4-дневно плаване до там! 

 

 

Ще плаваме край диви плажове, лагуни и скалисти отвеси, ще ловим риба, ще се разходим до високопланинските водопади и ще се възхищаваме на планината от всички страни, защото тя е толкова висока и могъща, че дори "скрива Луната". Не случайно на този мистичен този бряг някога се е издигало едно от най-големите средища на пантеизма, древната религия почитаща всички богове, въплътени в природните стихии. 

 

 

Не е задължително, да сте почитатели на танците на лунна светлина, за да ви допадне предложението ни. Понеже сме чужди на спиритуализма ще ви поканим да опитате един друг специалитет на острова, който не е кой знае колко далеч от езическите обичаи. Колкото и да е странно, островът не е прочут с морските си деликатеси, а с безсрамно вкусното ярешко, което предлага. Полудивите стада пасат из пустошта на острова и месото им е уханно, с аромат на билки, който едва ли е по силите и на най-изкусните майстори на чевермето.

 

 

Като хора-моряци, обаче няма как да ви заведем на ярешко, без да се погрижим за морските приключения. Ще плаваме с ветроходен катамаран и ще използваме всяка възможност да опънем ветрилата. Приключението ще е за четири дни, надяваме се на добри условия за ветроходство и възможност да обиколим острова и да ви покажем невероятните водопади, които се виждат само от морето и са най-пълноводни в този сезон.

 

 

Плавания

Плаване Цена на човек Свободни места

 3 май - 6 май 

 420 EUR*

8 свободни места

 

Допълнителна отстъпка при запитване за целия катамаран - най-изгодна цена за група от 8 души!

 

Цената включва: 

 • наем на катамарана
 • шкипер с опит 
 • надуваема лодка 
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • Почистване на лодката

 

Цената не включва:

 • транспорт от София - Порто Лагос - София
 • Гориво за лодката
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • лични разходи

 

Информация за плащане и анулации

Плащанията се извършват по банков път като при резервация ще получите допълнителни инструкции от наша страна. В срок до една седмица от резервацията се заплаща капаро 50% от сумата. Остатъкът се заплаща 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от наша страна, ние се задължаваме да върнем 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 70% от стойността на резервацията.
При анулиране на резервация при оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 10% от стойността на резервацията и ако е възможно - 70%, при положение че намерим клиенти за овакантените места.

 

 

Плавания
Дестинация Северно Егейско Море