Седмица в Саронически залив

6
Запитване
  Цена на пасажер
 • 490€

Ветроходна яхта

Яхтата е комфортна и предназначена за компании, желаещи да съчетаят удобството с динамичното изживяване. Разполага с двойни каюти, бани и каюткомпания. Добре екипирана, с кухня и всичко необходимо, както и с просторна палуба за плаж. Перфектен избор за вашата ваканция в морето, осигурен от SP Sailing!

 

 

*Снимките са ориентировъчни

 

Ветроходен катамаран

Катамаранът осигурява свободно място, комфорт и добро представяне. Просторен и стабилен, той ще бъде нашият подвижен дом между стровите в Сароническия залив. Кокпитът е удобно място, на което да се съберем и да хапнем, а мрежата на носа е идеалното място за плаж, когато и да ни се прииска. 

 

 

 

 

 

Едно от очарованията на морето е в това, че е непредвидимо. Нашите маршрути гарантират забавления и пълноценно преживяна седмица, но са съобразени със сигурността и комфорта на всички на борда. Поради тази причина, маршрутът може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

 

Ден 1 / събота – плаване от Марина Алимос до остров Егина

 

Началната ни точка – Марина Алимос е едно от най-големите яхтени пристанища в Гърция. То е лесно достъпно чрез мрежата на обществения транспорт; трамваи, автобуси и таксита, а гарите са на пешеходно разстояние от яхтеното пристанище.

Предстоят ни около 4 часа плаване (20 морски мили). Ще разгледаме местните забележителности и ще нощуваме в пристанището на гр. Егина.

 

Ден 2 / неделя - плаване към Ермиони

 

Очакват ни около 6 часа плаване (34 морски мили).

След пристигане ще имаме време за свободна програма - разглеждане на забележителностите на пристанищния град и нощувка в пристанището.

 

 

Ден 3 / понеделник - плаване до остров Спецес

 

По-кратко плаване от около 2 часа (10 морски мили).

Ще имаме време за плаж и разглеждане на забележителностите на пристанищния град. Нощувка в пристанището.

 

Ден 4 / вторник - плаване до остров Хидра

 

Предстоят ни 2-3 часа плаване (16 морски мили).

Ще се разходим и ще разгледаме забележителностите на града. Нощувка на котва в залива св. Никола.

 

Ден 5 / сряда - Плаване до остров Порос

 

Около 2 часа плаване (12 морски мили). След пристигане ще имаме време за разходка, плаж и разглеждане на забележителностите.

Нощуване в пристанището.

 

                 

Ден 6 / четвъртък - Плаване до Епидаврус

 

В този ден ще плаваме 3-4 часа (20 морски мили). 

След пристигане време за разходка или плаж на многобройните плажове около града. Нощуване в пристанището. 

 

Ден 7 / петък - Отплаване към Алимос Марина

 

Обратното плаване също ще отнеме около 6 часа (35 морски мили).

Ще нощуваме в пристанището.

 

Ден 8 / събота - Отпътуване

 

Освобождаваме катамарана сутринта до 09:00 часа.

 

 

 

Научете повече за Сароническия залив в нашия блог!

 

 

Представете си, че сте хората на яхтата!

Случвало ли ви се е да лежите на пренаселен плаж и да наблюдавате с лека завист как красива яхта влиза в залива? Искали ли сте да сте на мястото на тези хора, за които суматохата на брега е нещо далечно, докато те са в морето и се забавляват някъде там?

Запазете своето място на борда за едно плаване, което ще ви откъсне от шума и динамиката на ежедневието и ще ви презареди напълно!

 

Предлагаме ви 7 дни, в които ще плаваме около островите, разположени в Сароническия залив, югозападно от Атина.

Представете си - дългите, пясъчни плажове, ароматните борови гори, скалистите носове на фона на брилянтното слънце и кристално синята вода. Разнообразието от живописни гледки е безкрайно, а екскурзията с яхта е най-добрият начин да се опознае това уникално място.

Завръщаме се там за втора поредна година и нямаме търпение да споделим с вас нашите открития!

 

Сароническите острови са изключително подходяща дестинация извън най-натоварените летни месеци. Разположени са близо един до друг и плаванията отнемат 2-3 часа, което означава време за плаж и разходка на различен остров всеки ден. Времето е хубаво, но сезонът още не е в своя разгар и ще се насладим на спокойствие извън най-натоварените туристически месеци. Това е една седмица, през която ще научите много и за морето, и за лодката. Нашите шкипери обичат да сподеят своите познания и ако вие имате интерес, може да бъдете истинска част от екипажа! 

Не на последно място е удобството, което дава Атина като изходна точка – има удобни полети от София, а автобусът от летището спира точно пред Алимос Марина, от където тръгваме.

Предлагаме това плаване само през юни и септември и местата са ограничени. Ако обичате гръцките морета като нас, но търсите нови и интересни места - не се колебайте. Това плаване е за вас!

 

 

"Мечтаех за тази ваканция отдавна, но вие Нико и Митко я направихте незбравима. Слънце, море местенца до които се стига само с лодка... уникално е.... За всеки който има нужда да избяга от препълнените плажове, от графика, да сменя всеки ден различни места без да събира багаж... това е И вашата ваканция. Благодаря ви SP KAYAK&SAILING.

 

 

 

Календар на плаванията с катамаран през 2020

 

Плаване Цена на човек Свободни места

29 август - 05 септември

събота - събота

от 570 EUR* 8

05 септември - 12 септември

събота - събота

от 570 EUR* 8

 


Календар на плаванията с еднокорпусна яхта през 2020

Плаване Цена на човек Свободни места

29 август - 05 септември

събота - събота

от 490 EUR* 8

05 септември - 12 септември

събота - събота

от 490 EUR*

8

 

*Цената е базова и може да претърпи промяна в зависимост от конкретната седмица и лодка. 

 


Цената включва:

 • наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • шкипер
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • пристанищни такси
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цената не включва:

 • транспорт от София - Атина - София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • гориво и вода за лодката
 • лични разходи

 

Информация за плащане и анулации

Плащанията се извършват по банков път като при резервация ще получите допълнителни инструкции от наша страна. В срок до една седмица от резервацията се заплаща капаро 50% от сумата. Остатъкът се заплаща 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от наша страна, ние се задължаваме да върнем 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 70% от стойността на резервацията. При анулиране на резервация при оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 10% от стойността на резервацията и ако е възможно - 70%, при положение че намерим клиенти за овакантените места.

 

 

 

Плавания
Вид плаване Почивка и туризъм
Дестинация Саронически Залив