Седмица в Саронически залив

6
Запитване
  Цена на пасажер
 • 490€

Едно от очарованията на морето е в това, че е непредвидимо. Нашите маршрути гарантират забавления и пълноценно преживяна седмица, но са съобразени със сигурността и комфорта на всички на борда. Поради тази причина, маршрутът може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

 

Ден 1 / събота – плаване от Марина Алимос до остров Егина

 

Началната ни точка – Марина Алимос е едно от най-големите яхтени пристанища в Гърция. То е лесно достъпно чрез мрежата на обществения транспорт; трамваи, автобуси и таксита, а гарите са на пешеходно разстояние от яхтеното пристанище.

Предстоят ни около 4 часа плаване (20 морски мили). Ще разгледаме местните забележителности и ще нощуваме в пристанището на гр. Егина.

 

Ден 2 / неделя - плаване към Ермиони

 

Очакват ни около 6 часа плаване (34 морски мили).

След пристигане ще имаме време за свободна програма - разглеждане на забележителностите на пристанищния град и нощувка в пристанището.

 

 

Ден 3 / понеделник - плаване до остров Спецес

 

По-кратко плаване от около 2 часа (10 морски мили).

Ще имаме време за плаж и разглеждане на забележителностите на пристанищния град. Нощувка в пристанището.

 

Ден 4 / вторник - плаване до остров Хидра

 

Предстоят ни 2-3 часа плаване (16 морски мили).

Ще се разходим и ще разгледаме забележителностите на града. Нощувка на котва в залива св. Никола.

 

Ден 5 / сряда - Плаване до остров Порос

 

Около 2 часа плаване (12 морски мили). След пристигане ще имаме време за разходка, плаж и разглеждане на забележителностите.

Нощуване в пристанището.

 

                 

Ден 6 / четвъртък - Плаване до Епидаврус

 

В този ден ще плаваме 3-4 часа (20 морски мили). 

След пристигане време за разходка или плаж на многобройните плажове около града. Нощуване в пристанището. 

 

Ден 7 / петък - Отплаване към Алимос Марина

 

Обратното плаване също ще отнеме около 6 часа (35 морски мили).

Ще нощуваме в пристанището.

 

Ден 8 / събота - Отпътуване

 

Освобождаваме катамарана сутринта до 09:00 часа.

 

 

 

Научете повече за Сароническия залив в нашия блог!

 

 

Представете си, че сте хората на яхтата!

Случвало ли ви се е да лежите на пренаселен плаж и да наблюдавате с лека завист как красива яхта влиза в залива? Искали ли сте да сте на мястото на тези хора, за които суматохата на брега е нещо далечно, докато те са в морето и се забавляват някъде там?

Запазете своето място на борда за едно плаване, което ще ви откъсне от шума и динамиката на ежедневието и ще ви презареди напълно!

 

Предлагаме ви 7 дни, в които ще плаваме около островите, разположени в Сароническия залив, югозападно от Атина.

Представете си - дългите, пясъчни плажове, ароматните борови гори, скалистите носове на фона на брилянтното слънце и кристално синята вода. Разнообразието от живописни гледки е безкрайно, а екскурзията с яхта е най-добрият начин да се опознае това уникално място.

Завръщаме се там за втора поредна година и нямаме търпение да споделим с вас нашите открития!

 

Сароническите острови са изключително подходяща дестинация извън най-натоварените летни месеци. Разположени са близо един до друг и плаванията отнемат 2-3 часа, което означава време за плаж и разходка на различен остров всеки ден. Времето е хубаво дори сезонът да не е в своя разгар и ще се насладим на спокойствие извън най-натоварените туристически месеци. Това е една седмица, през която ще научите много и за морето, и за лодката. Нашите шкипери обичат да сподеят своите познания и ако вие имате интерес, може да бъдете истинска част от екипажа! 

Не на последно място е удобството, което дава Атина като изходна точка – има удобни полети от София, а автобусът от летището спира точно пред Алимос Марина, от където тръгваме.

Предлагаме това плаване само през юни и септември и местата са ограничени. Ако обичате гръцките морета като нас, но търсите нови и интересни места - не се колебайте. Това плаване е за вас!

 

 

"Мечтаех за тази ваканция отдавна, но вие Нико и Митко я направихте незбравима. Слънце, море местенца до които се стига само с лодка... уникално е.... За всеки който има нужда да избяга от препълнените плажове, от графика, да сменя всеки ден различни места без да събира багаж... това е И вашата ваканция. Благодаря ви SP KAYAK&SAILING.

 

 

 

Очаквайте скоро календар и цени за сезон 2022!

 

Цените включват:

 • наем на лодката оборудвана с 4 двойни каюти, 2 бани с тоалетна, хладилник, печка и т.н.
 • шкипер
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи
 • пристанищни такси
 • задължителното финално почистване на яхтата

 

Цените не включват:

 • транспорт от София - Атина - София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • гориво и вода за лодката
 • лични разходи

 

Информация за плащане и анулации

Плащанията се извършват по банков път като при резервация ще получите допълнителни инструкции от наша страна. В срок до една седмица от резервацията се заплаща капаро 50% от сумата. Остатъкът се заплаща 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от наша страна, ние се задължаваме да върнем 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 70% от стойността на резервацията. При анулиране на резервация при оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 10% от стойността на резервацията и ако е възможно - 70%, при положение че намерим клиенти за овакантените места.

 

Специални гъвкави условия за резервация в условията на COVID-19!

Безплатна промяна на резервация

В несигурни времена ние се стремим да ви предложим максимална гъвкавост и сигурност. През сезон 2020 имате възможност да промените Вашата резервация до 30 дни преди началото на плаването - гъвкаво, лесно и безплатно! При невъзможност да пътувате на избраната дата, ще получите ваучер за сходно на избраното от Вас плаване през 2020 или 2021 година.

Намалено авансово плащане

Стремим се да направим лятото достъпно за всеки и с оглед на затрунената ситуация, приемаме авансово плащане от само 25% от цялата цена на избраното плаване.  

 

 

Плавания
Вид плаване Почивка и туризъм
Дестинация Саронически Залив