Защо моряците са най-добрата компания за пътуване?

Защо моряците са най-добрата компания за пътуване?

Едно от предимствата на плаването с яхта е, че често се озоваваме в компания с хора, близки до морето. И винаги някак атмосферата е весела, а спомените - чудесни, без значение дали сме пътували с познати хора или сме се срещнали с тях за пръв път на борда.

Дали ще са истински морски вълци, или ентусиасти - фенове на такъв тип преживяване, ние ще ги наречем просто моряци. За тези хора са характерни някои неща, които ги превръщат в перфектна компания за всяко пътуване. Кои са тези неща?

Пътуват с малко багаж

На лодките място за съхранение не е безкрайно, а нещата трябва да се подреждат в малки шкафчета. Една непромокаема торба е стандарт за моряка. Той няма да заема много място в багажника на колата или хотелския гардероб и няма да го чакате на лентата за багаж. Можете бързо да излезете от летището и да започнете да се наслаждавате на екскурзията!

 

Никога не се оплакват от условията за сън

Моряците са свикнали да спят в малки легла или на палубата, с или без възглавница. Няма да ги чуете да се оплакват от леглата на хостела или спалния чувал. Дълги полети и дълги преходи - няма проблем, те могат да спят навсякъде, дори и седнали.

 

По същия начин никога няма чуете оплаквания за тоалетната

Моряците са свикнали да вършат работата си в различни условия. Повечето моряци са свикнали да се придържат към нещо докато плават и им се налага да облекчат естествените си нужди. Тази тоалетна в Тайланд или Индия, където се налага да се сгънете, да застанете на един крак или в друга странна поза? Никакъв проблем.

 

Знаят как да оптимизират ограниченото време при кратки спирки

Свикнали да отплават бързо поради провлачена котва или за да избегнат някоя пристанищна такса, моряците могат да намерят най-близкия магазин и да се върнат обратно за нула време. Нещо като „Бързи, смели, сръчни“, но за бира и храна.

 

Ще ви покажат как да избегнете туристическите капани

Моряците могат бързо да преценят новите местоположения и да определят къде и какви са туристическите капани и как да ги избегнем, защото пристанищата обикновено са пълни с тях.

 

Моряците някак познават всички

Te могат да ви устроят качествени забавления само с подхвърлянето на няколко имена на други моряци. „- О, сещаш ли се, тоя и оня“ и – бам! изведнъж сте почетни гости на партито на плажа.

 

Те знаят най-добрите места в района

Моряците са свикнали да купуват местни стоки и да използват местни услуги в повечето пристанища. Нуждаете се от добра препоръка? Отидете във всеки офис на яхтено пристанище и разпитайте началника, и обикновено ще ви засипят с информация за скритите местни съкровища.

 

Mогат да поправят почти всичко

Първо правило: напръскайте с WD40, ако не, използвайте „duct tape” или „свински опашки“. Моряците са много сръчни момчета и момичета, които е добре да са около теб, когато нещо се счупи.

 

Моряците не се притесняват от лошото време

Тъй като често прекарват времето си в очакване на „метеорологичен прозорец“ за да отплават, моряците няма да седят и да се оплакват. В един дъждовен ден те знаят, че ще се отправят към някой бар, за да се срещнат с местните жители и да обменят солени морски истории. В крайна сметка все ще намерят начин да си изкарат добре, а и вие покрай тях.

 

Когато снимката на славния залез не се получи, винаги можеш да откраднеш някоя от техните

Те винаги ще имат по-добра. Вероятно притежават 5000 примера, за да го докажат.

 

На повечето брегове шансовете ви за покана на лодка се увеличават драстично, когато пътувате с моряк

Моряците разполагат с широка мрежа от приятели, които пътуват по целия свят и вероятно редовно се сблъскват с тях. Това не е случайно, тъй като те се сприятеляват много бързо и лесно помежду си. Не е необичайно да бъдете поканени за плаване и / или напитки на съседната лодка. 

 

Те знаят плажовете и местата за сърф

Тъй като са винаги в час с метеорологичните условия, приливите и отливите, те ще ви насочат към хубаво място за сърф или релакс.

 

Знаят как да приготвят лазаня с газова горелка

Могат ли вашите редовни спътници да се похвалят със същото? Ако се озовете някъде, без условия за готвене, бъдете сигурни, че приятелят ви моряк може да направи магия с каквото му дойде под ръка.

 

Няма да ги чакате да се наконтят

Моряците не се нуждаят от сешоари или козметика. Те изглеждат достатъчно добре с обдухана от вятъра коса и вечният слънчев загар.

 

Няма да се панират ако останат без зарядно или безжичен интернет

Челник и книга са достатъчни. Няма да ги чуете да се оплакват, че интернет сигналът прекъсва. Тях това не ги интересува.

 

Те са оригиналните бойскаути

Носят многофункционален инструмент навсякъде. Бутилка вино? Те винаги са подготвени с начин да го отворят. Безценно.

 

Моряците функционират като личен GPS

Разположението на слънцето и звездите ще свършат работа. Изгубихте ли се? Накъде беше юг? Насам, моля!

 

Знаят как да шият

Може да звучи странно, но за тях не е проблем да извадят игла и конец. В крайна сметка, платната не се оправят от само себе си. Вашата раница се скъса? Покажете я на приятеля си моряк и тя ще бъде като нова за няколко минути.

 

Моряците знаят, че си заслужава да се живее за ВСЕКИ един момент

Тук заключението го оставяме на всеки от вас :)

 

Плава ви се в приятна компания? Разгледайте нашите предложения!