Флотилия до Малките Циклади и обратно

4
Запитване
    Цена на пасажер
  • 400€

Елате с нас да открием летния сезон в Гърция по един нестандартен начин! 

 

 

 

 

На 5-ти юни организираме приятелска флотилия до Цикладите, но основно до по-малко посещаваните от туристи острови и пристанища. Сериозно ще наблегнем на ветроходството, като усъвършенстването на уменията, плаването под ветрила и откриването на нови места за приставане ще бъдат с приоритет пред класическото туристическо обикаляне на острови. Ще организираме и гонки между лодките.

Програмата ще включва ориентировъчно:

  • на 5-ти юни следобед отплаваме от Лаврио към Финикас на о-в Сирос, където ще се съберем с други приятелски лодки и ще продължим към тъй наречените Малки Циклади - островна група, намираща се на Югоизток от о-в Наксос и съставена от 32 малки островчета и скали. Преходът е 45 морски мили и ще се дават вахти от членовете на екипажа.
  • По пътя ще спрем на о-в Парос за почивка.
  • След като обиколим този миниатюрен архипелаг, на връщане планираме да пристанем на островите Риния и Тинос или Китнос. Връщаме се на Лаврио в петък (11 юни) вечерта или събота сутринта.
  • Цялата продължителност на Флотилията е 1 седмица

 

 

Програмата, разбира се, зависи от метеорологичните условия и е възможно да бъде променяна в движение, но ви обещаваме, че ще се завърнете обогатили географските си познания и ветроходните умения!

 

 

Цени и условия

Ориентировъчна цена: 400 Евро на човек за настаняване в двойна каюта.

Избор на лодка: Ще наблегнем на доказано добрите мореходни качества пред излишните екстри. Самата лодка ще изберем заедно, а SP Sailing няма да слага надценка за това плаване, за да го направим възможно най-достъпно за всички участници. Разходите за лодка, капитан (инструктор), гориво, храна и други такси се разделят от екипажа. 

 


Държите на лукс? - Нашите приятели от bvacharter.com ни предоставят страхотният 48 футов катамаран Albertina II на преференциална цена за тази седмица (офертата важи само за наем на цялата лодка + шкипер). Обадете ни се за повече подробности!
 

 

 

 

Плавания
Вид плаване Почивка и туризъм
Дестинация Циклади