Флотилия "Циклади 2022"

5
Запитване
  Цена на пасажер
 • 495€

Заповядайте на първото ни плаване за годината! 

След като миналата година открихме заедно с вас Малките Циклади, този сезон започваме с предложение за нещо ново в същия район. Избрахме началото на месец юни, тъй като по тези южни ширини водата вече е приятна за плуване, силните летни ветрове (мелтеми) не са набрали сила, а туристическият поток все още е слаб, и ще можем да се насладим на плажовете и забележителностите по-пълноценно. 

Основната ни цел е вулканичният остров Милос – райско кътче, с повече от 40 езотични плажа, морски пещери  и автентични градчета, както и неговият фотогеничен съсед о. Кимолос.

Ще пристанем и на „кулинарния“ остров Сифнос, световно известен като столица на гръцката гастрономия, и ще научим какво са „ревития“, „мастело“ и „манура“.

Освен тези прекрасни места, в зависимост от метеорологичните условия и мястото на отплаване, опционално ще посетим и Китнос, Серифос и/или Сунио (храмът на Посейдон).

Ветроходство, плуване, гмуркане, археология, автентични сувенири, риболов, вкусна храна, коктейли, музика и други забавления, както винаги са неотлъчна част от програмата ни!

 

 

Програма

Ден 1 / събота – след 17 часа – отплаване от Атина, марина Алимос или Лаврио (в зависимост къде ще намерим подходящи лодки) – приставаме съответно в залива Сунио, където е известният храм на Посейдон или в залива Колона на о. Китнос, където ще пренощуваме.

Ден 2 / неделя – рано сутринта отплаваме за о. Милос, където ще пренощуваме на пристанището Адамантас.

Ден 3 / понеделник – пускаме котва и нощуваме при невероятно красивите морски пещери Клефтико. Ще има много време за плуване, разглеждане  и да си сготвим нещо вкусно на лодките.

Ден 4 / вторник – отплаваме за островчето Кимолос, за да излезем от класическите туристически маршрути. По пътя ще пуснем котва за да поплуваме и да се попечем на някои от най-хубавите плажове в тази част на света.

Ден 5 / сряда – плажът Прасса ще раздели плаването ни до Сифнос, където ще пристанем под белите къщи на Камарес.

Ден 6 / четвъртък – отплаваме за Серифос или Китнос (в зависимост от първоначалното пристанище).

Ден 7 / петък – връщаме лодките на пристанището, от което сме отплавали и оставаме да пренощуваме на тях. 

Ден 8 / събота -  9.00 освобождаване на лодките.

 

Дата Цена на човек
04 - 11 юни 2022 495 Евро*

*При настаняване в двойна каюта

 

Цените включват:

 • наем на яхтата
 • шкипер
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи

 

Цените не включват:

 • транспорт София-Атина-София
 • храна и напитки на борда
 • гориво и вода за лодката
 • лични разходи
 • пристанищни такси

 

Информация за плащане и анулации

Плащанията се извършват по банков път като при резервация ще получите допълнителни инструкции от наша страна. В срок до една седмица от резервацията се заплаща капаро 50% от сумата. Остатъкът се заплаща 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от наша страна, ние се задължаваме да върнем 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 70% от стойността на резервацията.
При анулиране на резервация при оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 10% от стойността на резервацията и ако е възможно - 70%, при положение че намерим клиенти за овакантените места.

 

 

 

Плавания
Вид плаване Почивка и туризъм
Дестинация Циклади