Уикенд на остров Самотраки

8
Запитване
  Цена на пасажер
 • 350€
 • 299€

Ветроходен катамаран Fountaine Pajot Athena 38 (2006)

Любимият ни катамаран, ще бъде наш дом отново на това пролетно плаване.

 • Просторна носова част с мрежа, идеална за хващане на тен през месец май
 • Каюткомпания, оборудвана с мивка, печка, хладилник и сокети за зареждане на устройства
 • Широк кокпит с възможност за пълно затваряне в случай на хладно или дъждовно време
 • 4 двойни каюти и отделни помещения за капитан и помощник

 

 

Характеристика Показател
Брой каюти: 4 + 2
Брой легла: 10
Баня / WC: 2 + външен душ
Производство: 2006 година

 

 

Едно от очарованията на морето е в това, че е непредвидимо. Нашите маршрути гарантират забавления и пълноценно преживяна седмица, но са съобразени със сигурността и комфорта на всички на борда. Поради тази причина, маршрутът може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

 

Ден 1 – Отплавме към 10 часа сутринта от Керамоти към о-в Самотраки

 

Очакват ни 40 морски мили или 6-7 часа плаване. Време за ветроходство (за запалените - ще имате възможността да се запознаете с лодката и да научите някои основни термини), забавления и риболов. Привечер се очаква да пристигнем на острова. Посещение на таверна или вечеря на лодката. Свободна програма.

 

 

Ден 2 - Закусваме и отплаваме за обиколка на острова

 

Ще минем покрай южната страна на острова, като ще се наслаждаваме на великолепни гледки и много други морски забавления.След пристигане ще имаме време за свободна програма - разглеждане на забележителностите на пристанищния град и нощувка в пристанището.

Късния следобед ще акостираме в пристанище Камариотиса. Свободна програма.

 

 

Ден 3 - Разходка във вътрешността на острова

 

Трекинг до водопадите или наем на скутер за обиколка на острова.

Вечерта - посещение на таверна. Хапване на ярешко или агнешко по предварителна поръчка - Самотраки се слави в цяла Гърция със своето ярешко месо!

 

 

Ден 4 - Ранно отплаване към Керамоти

 

Очаквано приставане - ранния следобед към 13 часа и прибиране към София.

 

 

 

Тази година отново се отправяме към нашия любим Самотраки. Има някаква магия да посрещаш пролетта на това място, на което ритуалите възхваляващи раждането на живота, са пуснали хилядолетни корени. 

Остров Самотраки е един от най-живописните, планински и изолирани острови в Гърция - едва около 40% от площта му е проходима и обитаема. Това място е преплело в себе си тракийска история, богата планинска растителност, божествени реки и водопади, приказни гори, уютни планински селца, стада от диви кози и море с вкус на Безкрайност. И точно напролет, когато природата тепърва ще се събужда и ще покрие острова във всички нюанси на зеленото, ние Ви каним да се отправим в 4-дневно плаване до там! 

 

 

Ще плаваме край диви плажове, лагуни и скалисти отвеси, ще ловим риба, ще се разходим до високопланинските водопади и ще се възхищаваме на планината от всички страни, защото тя е толкова висока и могъща, че дори "скрива Луната". Не случайно на този мистичен този бряг някога се е издигало едно от най-големите средища на пантеизма, древната религия почитаща всички богове, въплътени в природните стихии. 

 

 

Не е задължително, да сте почитатели на танците на лунна светлина, за да ви допадне предложението ни. Понеже сме чужди на спиритуализма ще ви поканим да опитате един друг специалитет на острова, който не е кой знае колко далеч от езическите обичаи. Колкото и да е странно, островът не е прочут с морските си деликатеси, а с безсрамно вкусното агнешко, което предлага. Полудивите стада пасат из пустошта на острова и месото им е уханно, с аромат на билки, който едва ли е по силите и на най-изкусните майстори на чевермето.

 

 

Като хора-моряци, обаче няма как да ви заведем на ярешко, без да се погрижим за морските приключения. Ще плаваме с ветроходен катамаран и ще използваме всяка възможност да опънем ветрилата. Приключението ще е за четири дни, надяваме се на добри условия за ветроходство и възможност да обиколим острова и да ви покажем невероятните водопади, които се виждат само от морето и са най-пълноводни в този сезон.

 

 

Плавания

Плаване Цена на човек Свободни места

23 април - 26 април

(350) 299 EUR*

8

*Възползвайте се от отстъпката ни при ранно записване до 29.02.2020!

Допълнителна отстъпка при запитване за целия катамаран - най-изгодна цена за група от 8 души!

 

Цената включва: 

 • наем на катамарана
 • шкипер
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи

 

Цената не включва:

 • транспорт от София - Керамоти - София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • лични разходи
 • пристанищни такси

 

Информация за плащане и анулации

Плащанията се извършват по банков път като при резервация ще получите допълнителни инструкции от наша страна. В срок до една седмица от резервацията се заплаща капаро 50% от сумата. Остатъкът се заплаща 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от наша страна, ние се задължаваме да върнем 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 70% от стойността на резервацията.
При анулиране на резервация при оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 10% от стойността на резервацията и ако е възможно - 70%, при положение че намерим клиенти за овакантените места.

 

 

Плавания
Вид плаване Уикенди и празници
Дестинация Северно Егейско Море