Обиколка на Северни Споради

8
Запитване
  Цена на пасажер
 • 350€

Едно от очарованията на морето е в това, че е непредвидимо. Нашите маршрути гарантират забавления и пълноценно преживяна седмица, но са съобразени и със сигурността и комфорта на всички на борда. Поради тази причина, маршрутът може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

 

Ден 1 / събота – плаване от Волос до остров Трикери

 

Волос е главният град и пристанище в Пагасетийския залив и е наша начална точка за Северните споради. В първия ден ще плаваме през залива и ще пуснем котва на Трикери, където ще вечеряме и нощуваме

 

Ден 2 / неделя - остров Скиатос

 

Ще вземем разстоянието от Трикери до Скиатос сутринта и ще разгледаме главния град на Скиатос, който е и туристическия център на архипелага, през деня. 

Привечер ще се отправим към остров Скопелос и Нео Клима, където ще нощуваме.


 

Ден 3 / понеделник - плаване до остров Алонисос

 

Ще се отправим към Алонисос сутринта като по пътя ще спираме за плаж. Ще пристигнем в град Патитири следобяд и ще имаме възможност да разгледаме стария град на Алонисос, от който има гледка към цялото море. 

Нощувка в пристанището.

 

Ден 4 / вторник - плаване до остров Кира Панагия

 

Кира Панагия е необитаем остров, с изключение на манастир с един игумен. Ще имаме възможност да поплуваме в заливите на острова и да нощуваме под звездите.

 

Ден 5 / сряда - Плаване до остров Скопелос

 

През този ден ще плаваме до Скопелос, който е известен още като "Острова на Мама Миа". Основният град е живописен и ще имаме възможност да го разгледаме.

Нощуване в пристанището.

 

                 

Ден 6 / четвъртък - Плаване до Агиос Кирияки

 

В този ден започваме завръщането в посока Волос. Ще плаваме към остров Трикери, като ще спираме за плаж по пътя.

Нощуване в пристанището. 

 

Ден 7 / петък - Отплаване към Волос

 

Ще плаваме през залива и ще разглеждаме забележителностите, спирайки за плаж през целия ден.

Нощувка на пристанището във Волос.

 

Ден 8 / събота - Отпътуване

 

Освобождаваме лодката сутринта до 09:00 часа.

 

 

 

Научете повече за Северните споради в нашия блог!

 

 

Това е плаване до места, които са отвъд хоризонта.

Там дните минават неусетно, а настроенията се менят спрямо природните стихии. Там има пусти и населени острови - диви и такива с кипящ живот. Това са Северните Споради - микс от кокетни пристанища, таверни, барове, но и тишина и спокойствие в дивите и пусти заливи. Гарантирано това е едно от най-приключенските ни плавания!

Една седмица ще плаваме около островите Скиатос, Скопелос, Алонисос и Кира Панагия. Остров Скопелос е известен и като "острова на Мама Миа". Ще имаме възможност да посетим църквата, където е заснет филма и да плажуваме в залива. Ще проведем кратък курс по ветроходство за тези от вас, които желаят да управляват ветроходна яхта. Ще пием коктейли на яхтата, ще си ловим и готвим прясна риба на борда и ще изкарваме времето си приятно. 

 

 

Бях на страхотно пътешествие с капитани Симов и Нико на най-вълшебните острови Алонисос, Скопелос и Скиатос. Беше изключително вълнуващо, омайно красиво, спокойно, вкусно, весело приключение. Благодаря от все сърце за чудната седмица, прекарана с мои приятели и сърцатите морски мъже, управляващи вещо и умело великолепната яхта, отвеждаща ни в Рая!!!

 

 

 

НОВО! Дати за лято 2023

Плаване Цена на човек Свободни места

10 юни - 17 юни

събота - събота

600 EUR Няма свободни места

17 юни -24 юни

събота - събота

600 EUR Няма свободни места

01 юли - 08 юли

събота - събота

650 EUR Няма свободни места

15 юли - 22 юли

събота - събота

650 EUR Няма свободни места

02 септември - 09 септември

събота - събота

600 EUR Няма свободни мяста

16 септември - 23 септември

събота - събота

550 EUR 2 свободни места

 

 

 

Цените включвт:

 • наем на катамарана 
 • шкипер
 • надуваема лодка 
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи

 

Цените не включват:

 • транспорт от София - Волос - София
 • храна и напитки на борда, но при Ваш интерес, имаме практика да зареждаме яхтата
 • гориво и вода за яхтата или катамарана
 • лични разходи
 • пристанищни такси

 

Информация за плащане и анулации

Плащанията се извършват по банков път като при резервация ще получите допълнителни инструкции от наша страна. В срок до една седмица от резервацията се заплаща капаро 50% от сумата. Остатъкът се заплаща 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от наша страна, ние се задължаваме да върнем 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 70% от стойността на резервацията.
При анулиране на резервация при оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 10% от стойността на резервацията и ако е възможно - 70%, при положение че намерим клиенти за овакантените места.

 

Специални гъвкави условия за резервация през Сезон 2020!

Безплатна промяна на резервация

В несигурни времена ние се стремим да ви предложим максимална гъвкавост и сигурност. През сезон 2020 имате възможност да промените Вашата резервация до 30 дни преди началото на плаването - гъвкаво, лесно и безплатно! При невъзможност да пътувате на избраната дата, ще получите ваучер за сходно на избраното от Вас плаване през 2020 или 2021 година.

Намалено авансово плащане

Стремим се да направим лятото достъпно за всеки и с оглед на затрунената ситуация, приемаме авансово плащане от само 25% от цялата цена на избраното плаване.  

Плавания
Вид плаване Почивка и туризъм
Дестинация Северни Споради