Ваканция в Йонийско море

8
Запитване
  Цена на пасажер
 • 490€

Едно от очарованията на морето е в това, че е непредвидимо. Нашите маршрути гарантират забавления и пълноценно преживяна седмица, но са съобразени и със сигурността и комфорта на всички на борда. Поради тази причина, маршрутът може да претърпи промени според метеорологичната прогноза.

 

Ден 1 / събота – след 17 часа - Лефкада (марина) – о. Меганиси

 

5 морски мили (около 1 час палване) - нощувка на котва в живописните заливи на о. Меганиси

 

Ден 2 / неделя - пещерите на Меганиси, Фискардо (Кефалония)

 

Около 4 часа плаване с почивки в заливи за плаж може и обяд в таверна, вечерта сме в пристанището на Фискардо 22 морски мили.

Ден 3 / понеделник - Фискардо - Сами (Кефалония)

 

Плаване 12 морски мили (2-3 часа). Обяд и почивка в Сами и екскурзия по суша до пещерата Мелисани.

Нощуваме в Сами. 

 

Ден 4 / вторник - Сами - Агиос Николаос (Закинтос)

 

Плаване от 27 морски мили  (4-5 часа) - почивка за плаж край Сините пещери на Закинтос. Нощувка в залива Агиос Николаос.

 

Ден 5 / сряда - Агиос Николаос - Наваджио - Итака

 

Shipwreck beach – много рано сутринта ще тръгнем, за да посетим най-емблематичния от плажовете в Йонийско море (преди да се напълни с туристически корабчета).

Нощувка и таверна във Вати (Итака) – 40 морски мили около 6 часа плаване.

 

                 

Ден 6 / четвъртък - Вати - о. Каламос

 

Плаж на дивия остров Атокос по пътя. Плаване от 18 морски мили (2-3 часа) - тук вече съм много раздвоени, дали таверната на Джордж не е по-добра от тази на Димитрис на Закинтос - трябва да проверим!

 

Ден 7 / петък - Каламос - Лефкада

 

13 морски мили (4 часа плаване), спиране за плаж и обяд, нощуваме в пристанището на Превеза или Лефкада.

 

 

Ден 8 / събота - Отпътуване

 

Освобождаваме лодката сутринта до 09:00 часа.

 

 

 

 

 

Елате с нас в света на Одисей!

Кристално сини води, острови, които сякаш са изплували от въображението Ви, истории за велики мореплаватели, геройски битки, богове и богини.

Йонийско море – може би най-доброто място да разберем откъде идва вечното ни влечение към водната шир...

...И невероятните Йонийски острови – основна причина Гърция да е сред топ дестинациите за плаване в света!

Ще се попечем на легендарните плажове на Лефкада; ще се дивим на високите планини на Кефалония; ще навлезем в митовете на Итака – островът на Одисей; ще надникнем в пещерите на Меганиси и неизбежно ще бъдем привлечени от музиката на Закинтос (Цветето на изтока) с флагмана Наваджо (където посещението с яхта е единственият начин да се избегнат тълпите туристи и да се насладим на величието на залива) – по-известен като Shipwreck beach и костенурките Caretta caretta в Морския национален парк.

Няма да пропуснем и да се отдадем на безвремието на някой необитаем остров, да се препъваме в парчета история, да плуваме, да събираме слънчеви лъчи, да се скрием в някоя пещера, да танцуваме с делфините, да наблюдаваме залеза над морето и да се посмеем, докато чакаме да ни поднесат някой местен специалитет.

Всичко това ще направим благодарение на най-доброто средство за придвижване измислено от човека – ветроходна яхта или катамран!

Освен начин за придвижване, през тази една седмица лодката ще бъде наш дом с нейните спални, бани, кухня и дневна; фитнес – опъване на платна, плуване, скачане, балансиране, гребане (с дингито разбира се); бар и ресторант – хладилник, печка, чаши, чинии, прибори; място за забавления - частен плаж, маса за игри, риболов или просто съзерцаване на вечно сменящата се панорамна гледка.

Всичко това сред уникалната природа на Йонийските острови - гарантирано пълно откъсване от ежедневието и мечтана активна почивка. Очакваме ви на борда!

 

Очаквайте скоро календар и цени за сезон 2022!

 

Ценaтa включва:

 • наем на яхтата
 • шкипер
 • надуваема лодка с извънбордов двигател
 • нощувки на борда в двойна каюта
 • чаршафи и кърпи

 

Ценaтa не включва:

 • транспорт от и до пристанището
 • храна и напитки на борда
 • гориво и вода за лодката
 • лични разходи
 • пристанищни такси

 

Информация за плащане и анулации

Плащанията се извършват по банков път като при резервация ще получите допълнителни инструкции от наша страна. В срок до една седмица от резервацията се заплаща капаро 50% от сумата. Остатъкът се заплаща 40 календарни дни преди датата на заминаване. При невъзможност за реализиране на плаването, при обстоятелства, възникнали от наша страна, ние се задължаваме да върнем 100% от сумата. 

При анулиране на резервация до 40 календарни дни преди датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 70% от стойността на резервацията.
При анулиране на резервация при оставащи по-малко от 40 календарни дни до датата на заминаване, ние ще Ви възстановим 10% от стойността на резервацията и ако е възможно - 70%, при положение че намерим клиенти за овакантените места.

 

Специални гъвкави условия за резервация в условията на COVID-19!

Безплатна промяна на резервация

В несигурни времена ние се стремим да ви предложим максимална гъвкавост и сигурност. През сезон 2020 имате възможност да промените Вашата резервация до 30 дни преди началото на плаването - гъвкаво, лесно и безплатно! При невъзможност да пътувате на избраната дата, ще получите ваучер за сходно на избраното от Вас плаване през 2020 или 2021 година.

Намалено авансово плащане

Стремим се да направим лятото достъпно за всеки и с оглед на затрунената ситуация, приемаме авансово плащане от само 25% от цялата цена на избраното плаване.  

 

 

Плавания
Вид плаване Почивка и туризъм
Дестинация Йонийско Море